Bonifatiuskapel in Dokkum

Ben je in Noardburgum en wil je nu echt iets van de Friese cultuur meekrijgen? Ga dan langs bij de Bonifatiuskapel in Dokkum. Hier kun je van alles vinden over de Katholieke kerk en Bonifatius. De oude kapel die later is opgebouwd staat open voor bezoek, je kunt er zelfs een rondleiding krijgen. Lijkt je dit wat? Lees dan nog even verder.

Wat is er te bezichtigen in de Bonifatiuskapel?

Naast dat het een grote culturele bezichtiging is waar je toch even teruggaat in niet alleen de geschiedenis van Friesland, maar van heel Nederland. Waar de man Bonifatius probeerde de Friezen te bekeren tot het christendom ging dat toch anders dan gedacht. Ook bracht hij wonderen als het laten ontstaan van een waterbron waaruit ongekende krachten kwamen. Dankzij dat wonder heeft de Bonifatius een kapel ter ere van zijn naam gekregen.

Binnen in de kapel is nog meer te bewonderen over het christendom en Bonifatius. Nu kun je dit natuurlijk allemaal op je gemak bewonderen, maar je kunt ook een rondleiding aanvragen. Hierbij word je door de gehele kapel geleid en zul je ook uitleg krijgen bij speciale plekken van de kapel. Waar je ook voor kiest je zult op voorhand een afspraak moeten maken over wanneer je precies langskomt.

Wel raden we je dus aan om op de website van de Bonifatiuskapel Dokkum te kijken. Hier kun je je afspraak plaatsen en kun je nog meer informatie vinden over de kapel. We denken dat dit zeker een cultureel en leuk uitstapje zal zijn. Ook hopen we jou te verwelkomen in een van onze vakantiehuizen, die op nog geen kwartier afstand rijden zijn.