Burgumer Mar

Het prachtige Bergumermeer ten oosten van Burgum is een bekende plek in Friesland. Hier kun je, helemaal in de zomer, van heerlijke dagen op en aan het meer genieten. Dit is zeker iets wat je kunt gaan doen als je in Noardburgum bent, in een van onze vakantiehuizen. Klinkt dit leuk? Zet dit dagje uit dan ook maar op de agenda.

Het prachtige meer in Friesland

Je kunt op het meer, maar ook zeker aan het meer, een leuke dag hebben. Zo kun je bijvoorbeeld zomers lekker gaan zwemmen met vrienden of familie op de verschillende strandjes die te vinden zijn aan het meer, zoals Klein Zwitserland, Jistrum en Eastermar. Op het water is er dan weer ruimte voor boottochten of recreatie activiteiten. Denk maar aan zeilen of windsurfen. Leuk om te gaan doen daar. Om bij het meer te komen ben je maar een kleine 15 minuten in de auto kwijt. Zo ben je er dus al snel en is het zeker op een zonnige dag een goede keuze.

Met je eigen boot is de Burgummer Mar maar 15 minuten varen. Je kunt ook doorvaren naar het mooie Eastermar, of het volgende meer de Lijen. Wanneer je langer onderweg wilt zijn, Earnewâld is 1,5 uur varen en Grou 2 uur. Het Friese Meren gebied ligt dan aan je voeten. Ook zijn er vanuit het Burgumer Mar nog genoeg andere richtingen die je op kan. Je kunt nog hele vaarroutes afleggen vanaf het meer zelf. Zo zou je helemaal naar Groningen of Sneek kunnen varen. Let daarbij wel op het feit dat je het naar beiden steden niet even aflegt in een uurtje. Hoewel het hartstikke leuk en gezellig kan zijn, ben je toch al gauw een paar uur onderweg.

Wil je nu nog een sloep huren om mee te gaan varen op het meer? Kijk dan eens bij botenverhuurders: Bootverhuur Eastermar en Naut watersport. Hier kun je een boot huren voor een dagje op het water. Twijfel dan ook niet om een dag of meerdere dagen naar het Burgumer Mar in te plannen. Dan zien we jou graag snel in Friesland!