Dagje Drachten

Wie wil dat nu niet, een dagje naar Drachten. Je hebt natuurlijk elf steden in Friesland, Drachten hoort niet in het rijtje thuis. Toch is het een interessante plaats. Benieuwd naar wat er allemaal in Drachten te vinden is? Lees dan gauw verder en kom erachter.

Wat er allemaal te beleven is in Drachten

Wanneer je in Noardburgum bent is het namelijk niet zover naar Drachten. Je kunt al binnen 20 minuten in het centrum van Drachten staan. Hier kun je leuke winkeltjes bezoeken en misschien nog wat leuks meenemen voor thuis. Daarnaast zijn er ook nog dingen die je voor de cultuur kunt gaan bezoeken. Denk maar aan Museum Drachten (Dr8888), wanneer je van kunst uit de jaren 20 houdt. Je kunt in Drachten dan ook de oude tabaksfabriek bezoeken. Of het Klooster Karmel. Of je kunt naar de bioscoop of de schouwburg. De bossen rondom Drachten nodigen ook altijd uit voor een wandeling, Olterterp of Beetsterzwaag bijvoorbeeld. Genoeg te beleven en te doen dus.

Ook kun je lekker gaan eten in een van restaurantjes of cafétjes in Drachten. Hier zul je genoeg keuze hebben uit verschillende mogelijkheden. Aarzel dan ook niet om even op te zoeken waar en wat je allemaal kunt gaan eten. Wel zijn de eettentjes Thùs en De Drie Turven eten & zo, twee aanraders om sowieso te overwegen.

Kortom, genoeg te doen en te zien en naast de stad Leeuwarden zeker de moeite waard om naartoe te gaan als je je in Noardburgum bevindt.