Dagje Heerenveen

Nu je misschien naar een van onze vakantiehuizen in Noardburgum komt, is het wel leuk om wat keuze te hebben uit dagjes uit. We weten zeker dat Heerenveen een perfect dagje uit is met veel activiteiten en bezienswaardigheden. Ook al is Heerenveen niet een echte stad, zoals de andere elf steden van Friesland, het is wel een hele mooie plaats om te bezoeken. Maar ben je benieuwd wat er allemaal in Heerenveen te beleven is? Lees dan gauw verder.

Meer dan SC Heerenveen

Je bent door de ligging van Noardburgum vlak bij de centrale-as al in een half uur met de auto in Heerenveen. Maar wat kun je er nu eigenlijk allemaal doen?

Om te beginnen beschikt Heerenveen over een prachtig centrumvele winkeltjes verspreidt over de stad. Je kunt er dus net als in Leeuwarden prima winkelen. Nu snappen we dat niet iedereen dat als favoriete bezigheid ziet voor een dag uit. Daarom zijn er ook nog activiteiten waarbij je wat van Friesland ziet. Wat dacht je dan van Museum Belvédère. Hier kun jij vele mooie kunststukken bewonderen en het bevindt zich net buiten de stad. Of het Museum Heerenveen, daar kun je allerlei oude stukken en spullen vinden die te maken hebben of gaan over Heerenveen. Je vindt het museum net iets buiten het centrum, maar zeker leuk om eens te gaan bekijken. Ook is er de schaatsbaan de Thialf en het Abe Lenstra Stadion. Dit is weer meer voor degene die van sport houden. Buiten dit alles zijn er ook nog genoeg oude gebouwen en straten die je kunt gaan bekijken. Twijfel er dus niet om naar Heerenveen te gaan en beleef een plezante dag. En dan hopen we je snel te zien in Noard Burgum.