Dagje Leeuwarden

Wil je nu gewoon een dag de stad in en ben je bij ons in Noardburgum? Wat dacht je van een dagje Leeuwarden. Hier is genoeg te vinden en te beleven en maakt het wel degelijk een leuk en gezellig uitstapje. Ben jij benieuwd wat er allemaal is te vinden in Leeuwarden? Lees dan gewoon op je gemak verder en kom achter alles wat de friese hoofdstad te bieden heeft.

Leeuwarden was de culturele hoofdstad van Europa in 2018, en dik verdiend ook!

Naast dat het een leuke stad is waar je heerlijk kunt gaan winkelen, is er ook genoeg cultuur te vinden in deze oude stad. Je kunt naar de Oldehove, en je kunt m beklimmen! De Leeuwarder toren van Pisa. Het gebouw staat erg scheef en is spannend om te beklimmen voor een mooi uitzicht. Of je gaat langs bij de Leeuwardse Waag. Dit gebouw is volledig gebouwd in de Renaissancestijl en was een plek waar vroeger vele handelaren kwamen. Wat dacht je van het Kanselarij waar vroeger het Friese hof zat. Zo zie je echt een stukje van de Friese cultuur en hoe het vroeger een zelfstandig land was. Daarnaast heb je ook nog de Sint Bonifatiuskerk die ook zeker het bezoeken waard is. De mooie en grote kerk kun je zo inlopen en bekijken. Of wat dacht je van het Friesch Museum? Een wereldvermaard museum met schitterende exposities.

Overigens kun je ook gewoon gaan winkelen met winkels in het centrum van Leeuwarden, verrassende winkels, leuke marktjes en nog veel meer. Ook kun je natuurlijk lekker een hapje gaan eten in Leeuwarden. Hiervoor zijn genoeg restaurants te vinden.

Kortom, er is genoeg te vinden en te doen in Leeuwarden en waarom zou je niet een dagje stad doen in de grootste stad van Friesland.