Fries Landbouwmuseum

Kom je ook naar Noardburgum en wil je van alles zien en meemaken? Een bezoekje aan het Fries Landbouwmuseum misstaat dan zeker niet op je to-do lijstje. Hier kun jij allerlei voertuigen en gereedschappen die in het vroegere boerenleven gebruikt werden bekijken. Klinkt dit als iets wat je zou willen zien? Lees dan nog verder om te zien wat er allemaal te vinden is.

Oude landbouwmachines en -gereedschappen

Het museum is te vinden in de omgeving van Leeuwarden. Hier kun je gaan kijken naar verschillende machines en gereedschappen van de landbouw in het verleden. Zo zie je de geschiedenis van werken met paard en wagen, naar de begintijd van de tractor, de mechanisatie van de landbouw. Voor de mensen die iets met machines of het boerenleven hebben, is dit erg leuk zijn om een keer te zien. Je ziet dan precies hoe er in verschillende tijden werd omgegaan met verschillende technieken.

Niet alleen komt de landbouw aan bod, maar ook het dagelijks leven op de boerderij. Zo zie je de klederdracht van vroeger en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook diverse tentoonstellingen.

Voor kinderen is er ook genoeg te zien en te doen en te beleven.

We hopen je dan ook te verwelkomen in Noardburgum en dan kun je het Friese Landbouwmuseum komen bezoeken.
Meer nieuws en informatie is ook te vinden op de website van het Fries Landbouwmuseum.