Kûkhernster Feart in Noard Burgum

Ben je nu in Noardburgum en heb je je boot aangemeerd bij je eigen vakantiehuis, dan ligt de wereld aan je voeten. Heb je geen boot? Je kunt er een huren bij jachthaven Kûkherne. Hier verhuren ze sloepen. Dit is op wandel of fietsafstand van je vakantiehuis. Ga je liever zeilen? Je kunt een zeilboot huren bij recreatiepark Klein Zwitserland. Daar kun je ook zeilles krijgen, voor jong en oud!

Lekker varen in Friesland

Je kunt naar het zuiden varen naar de beroemde Burgummermar, hier kun je zwemmen, naar het strand of een terrasje pakken op Klein Zwitserland. Of je vaart nog verder naar Eastermar, met een heel gezellig centrum waar je heerlijk kunt eten of op een terrasje kunt gaan zitten. Nog zuidelijker heb je, onder de brug door, de Leijen. Je kunt hier een heel mooi rondje varen en heel veel vogels spotten, maar pas op en blijf in de vaargeul, het is hier verraderlijk ondiep. Ook kun je heerlijk borrelen en zwemmen bij het Leijenpaviljoen. Je kunt nog verder richting Drachten varen en Earnewâld of Rottevalle.

Naar het Noorden is ook heel veel te ontdekken, wat dacht je van het stadje Dokkum? Het Lauwersmeergebied? Natuurgebied het Houtwiel? Zoek je rust of drukte, alles is varend binnen handbereik.

Earnewâld ligt op  1,5 uur varen vanaf Noardburgum. Wat is het hier in de zomer gezellig druk, maar toch ook weer ruim. Ontdek de vele smalle kanaaltjes in de Alde Feanen en laat je verrassen over waar je nu weer uit komt. Gelukkig kun je nog altijd een kopje thee drinken of lunchen in de Princenhof. En aan het einde van de dag kun je rustig bijkomen op je eigen terras genietend van de ondergaande zon en van alle bootjes die langs varen in de Kûkhernsterfeart.