Natuurmuseum Fryslân

Als je weet dat je een paar dagen of weken gaat doorbrengen in Noardburgum, is het leuk om meerdere activiteiten ondernemen. Eén daarvan kan zijn het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden bezoeken. Hier kun je allerlei dingen over dieren vinden en het is zeker voor kinderen erg interessant. Bovendien kun je dit makkelijk meepikken als je een dagje Leeuwarden doet. Nieuwsgierig? Lees dan verder of kijk eens op de website van Natuurmuseum Fryslân.

Alles weten over dieren en ze ook nog eens zien!

In het natuurmuseum kun je allerlei dieren vinden en informatie over deze dieren vinden. Zo kun je met de kinderen een leuk en leerzaam middagje tegemoetzien. Je kunt er bijvoorbeeld een onderwater safari vinden. Hier reis je in een voertuig door de onderwaterwereld en kom je allerlei vissen en zeedieren tegen. Je ontdekt van alles over de zee.

Dit is niet het enige wat ze aanbieden, ook kun je vele ontdekkingen van beroemde filosofen en wetenschappers over de natuur vinden in dit museum. Dit is te vinden in Darwins zolder waar je ook ingaat op de evolutietheorie. Je komt meer te weten over dieren en de mens.

Nu zijn er nog meer kamers en plekken in het museum gericht op dieren, maar dat is niet alles. Ook heeft het museum plekken waar je weer teruggaat in de tijd van de mens. Zo kun je in een weeshuisschooltje van vroeger gaan zitten en ook echt meedoen met een les (voor de kinderen). Of is er de Voogdenkamer die de enige authentieke plek in het museum waarborgt.

Kortom, er is van alles te doen en te ontdekken en zeker voor de kinderen een leuke en leerzame activiteit. Het is dan ook echt een leuk uitstapje en zeker iets wat je kunt gaan doen. We hopen jullie dan ook snel te verwelkomen in Noardburgum!