Observuem

Dit is misschien wel een van de meest originele en toch ook zeker een van de mooiste uitstapjes in de buurt van Noardburgum. Het Observuem in Burgum. Hier kun je sterrenkijken en van alles te weten komen over sterren, planeten en het heelal. Klinkt dit als een leuke bezienswaardigheid? Lees dan snel verder om te zien wat er allemaal te doen is.

Sterrenkijken bij het Observuem in Burgum

Het Observuem is toch wel een magische ervaring waar je je voor je gevoel tussen de sterren bevindt. Je kunt het heelal bewonderen en echt helemaal opgaan in de ruimte. De mogelijkheid is er om de sterren dan ook echt te bekijken. Dankzij de sterrenwacht is dit mogelijk en kun je alles te weten komen over het heelal en zijn sterren, tenminste wat we nu weten… Buiten dat je sterren kunt gaan kijken, kun je ook genoeg te weten komen over meteorologie en nog veel meer.

Bij het Observuem is ook een museum. Hier loop je als bezoeker langs alle geschiedenis rondom astronomie en ruimtevaart. Daarnaast kun je ook vondsten en verhalen over de streekgebieden vinden. Het museum sluit dus aan op de sterrenwacht, maar houdt ook rekening met het gebied. Genoeg te bezichtigen dus in het museum.

Deze activiteiten zijn natuurlijk voor jong en oud. Met het museum waar je door de historie van de astronomie loopt en de sterrenwacht waar je natuurlijk de ruimte kunt bewonderen. Hoe dan ook voor iedereen is dit wel iets wat je toch een keer gezien zou willen hebben. Wel zouden we je willen aanraden om van tevoren een afspraak te maken. Zo loop je niet tegen moeilijkheden aan als: geen plek meer is. Je kunt je namelijk voorstellen dat meerdere mensen dit zouden willen zien. Kortom, het is fascinerend, mooi en zeker iets dat het bekijken waard is. Ga dus zeker een keertje naar het Observuem als je bij ons in Noardburgum bent.