Scherjon’s Klompenmakerij en Museum

Wil je iets ondernemen waarbij een beetje cultuur om de hoek komt kijken? Scherjon’s Klompenmakerij en Museum is dan een geweldige bezichtiging om eens even langs te gaan als je in Noardburgum bent. Benieuwd? Bezoek dan dit museum en kom een beetje cultuursnuiven.

Klompenmuseum een leuke activiteit in Noard Burgum

In dit museum ga je terug naar de klompenmakerij van meer dan honderd jaar terug, waar toen en ook nu nog klompen worden gemaakt. Zelf komt dit pand uit 1843, waarna het in 1950 is omgebouwd tot klompenmakerij. De makerij van klompen heeft al 5 keer de zilverenklomp gewonnen en dat  staat voor beste klompenmakerij. De klompenmakerij heeft ook  klompen laten bewerken door kunstenaars Viktor & Rolf, waarbij de klompen op een modieuze manier werden gepresenteerd.

In het museum krijg je verhalen te horen over hoe de klompen zijn ontstaan en kom je erachter dat er vroeger ook een bepaalde symboliek was in deklompendracht. Je kunt ook zien hoe ze vroeger de klompen maakten en je kunt jouw handgemaakte klompen kopen die daar dagelijks worden gemaakt. Daarnaast heb je bij dit museum ook nog een leuke midgetgolfbaan. Hier ga je ook nog eens op een interactieve manier langs het gehele productieproces van de klomp.

Je kunt hier met een hele groep een rondleiding doen of gewoon lekker met z’n tweetjes. Het is voor alle leeftijden geschikt en zeker leuk en leerzaam.

Je eigen klomp maken en nog meer

Het museum biedt ook de mogelijkheid om je eigen klompen te maken. Dit is natuurlijk hartstikke leuk om eens te gaan proberen. Daarbij is ook gewoon de mogelijkheid om een handgemaakte klomp te kopen in de winkel. We raden een bezoekje dit doe en leer museum dan ook zeker aan!