Streekpad Noardlike Wâldenpad

Ben jij graag in de natuur of in de open lucht en ben je toevallig in Noard Burgum? Denk er dan eens aan om het Noardlike Wâldenpad te bewandelen. Dit is een mooie wandelroute en je kunt hier een heel stuk van Friesland zien. Wandel lekker door de natuur en door de plaatsen in Friesland en geniet heerlijk van de omgeving.

Natuur, polders en plaatsjes overal waar je komt!

De Noardlike Wâldenpad is in zijn geheel wel 9,5 kilometer lang. Je kunt er natuurlijk helemaal zelf voor kiezen of je de wandelroute uitloopt of niet. Wel kun je via deze route echt mooie plekken tegenkomen. Ook loop je over verschillende soorten wegen, van zandpaden tot gewone looppaden.
Je loopt langs plekken als: Burgum, Noard Burgum, Damwoude en het natuurreservaat De Alde Feanen. Hierin zie je dus genoeg van Friesland. Het is een officiële wandelroute en kun je dus ook volledig volgen via bordjes en/of paaltjes lopen. De route is ook te downloaden via wandelnet.nl.

Of je nu in je eentje, met je partner, gezin/familie of met een groep deze route bewandelt, het maakt niet uit. Je kunt met z’n allen genieten van de pracht en praal die deze route met zich meebrengt. Ook kun je langs de route genoeg activiteiten houden zoals bijvoorbeeld een picknick. Hier is genoeg ruimte en plaats voor. Of denk bijvoorbeeld aan een speurtocht met familiedag, het kan allemaal. Zorg er in ieder geval voor dat als je op pad gaat dat je genoeg eten en drinken meeneemt, want je loopt niet zomaar 1, 2, 3 terug naar je vakantiehuis.

Jij kunt dus heerlijk gaan genieten van Friesland en zijn natuur via deze wandelroute. Kijk dan zeker even of het iets voor jou is. Als je houdt van activiteiten ondernemen is dit namelijk wel degelijk iets om te gaan doen. We hopen je snel te verwelkomen in Noard Burgum en zijn Noardlike Wândelpad.