’t Andere Museum

In de omgeving van Noardburgum zijn er genoeg culturele uitstapjes te maken, ’t Andere Museum is daar een van. Hier kun je een uitlopende verzameling objecten vinden van oude auto’s en radio’s tot prachtig textiel- en kantwerk. Voor ieders interesse is er wat te vinden.

Zoals…

In het museum kun je kinderspeelgoed, modeltreinen en ware meccano kunstwerken vinden. Ook zijn er in het museum oude radio’s en grammofoons te bezichtigen. Je vader en je opa kunnen er vast meer over vertellen.

Naast dat de oldtimers en de modeltreinen pronkstukken van dit museum zijn, hebben ze ook nog de kant en textiel afdeling. Hier laten ze vele prachtige technieken zien uit heel Europa. Bovendien is er ook nog aandacht voor een stukje geschiedenis van Europa. Het museum heeft de Maria Louise kamer, ook wel de prinses van Europa genoemd. Hier kun je allerlei portretten over haar vinden en wordt er nog het een en ander over haar verteld.

Als laatst willen we ook nog even mededelen dat er vele exposities zijn en dat je voor speciale verzoeken altijd terecht kunt bij de website van het museum, ook bellen kan geen kwaad. Wij hopen dat je hier een leuke dag kunt gaan beleven.